Yhdistyksestä

Yhdistyksestä

Kuopion lääketieteen opiskelijat eli tuttavallisemmin KuoLO ry on perustettu vuonna 1972. Samana vuonna alkoi lääketieteen opetus silloisessa Kuopion korkeakoulussa. Ensimmäiset lääketieteen opiskelijat tapasivat kokoontua paikallisen opiskelja-asuntolan kerhotilassa jo ennen ainejärjestön perustamista. Tuolloin opiskelijoita oli vain noin 150. 

Nykyään KuoLO on vajaalla 1000 jäsenellään Itä-Suomen yliopiston ja samalla maan kuudesta lääketieteen kandiseurasta suurin. KuoLOn asioita hoitaa yhdistyksen hallitus sekä sen nimittämät toimikunnat. 

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia jäsentensä edustajana ja etujen valvojana opinnollisissa ja ammatillisissa asioissa, ylläpitää hyvää toveruutta sekä edistää sosiaalisia harrastuksia jäsentensä keskuudessa. Käytännössä tämä tarkoittaa avointa keskustelua ainejärjestön ja lääketieteen laitoksen välillä, monipuolista tapahtumatarjontaa ja erilaisia kerhoja. 

KuoLO järjestää jäsenistölleen vuosittain lukuisia erilaisia tapahtumia, joista kenties näkyvimpiä ovat toogat, pikkujoulut ja KuoLOn Wappu. Ulkokuololaisille näkyvimpänä tapahtumana sen sijaan saattaa näyttäytyä kuukausittaiset Poikkitieteelliset Hubailut. 

KuoLOn varsinainen jäsen voi olla kuka tahansa Itä-Suomen yliopistossa lääketiedettä opiskeleva henkilö. Neljännestä vuosikurssista ylöspäin on mahdollista liittyä alumnijäseneksi, joka mahdollistaa KuoLO-siteiden säilymisen ja muistojen verestämisen vielä omien opintojen päättymisen jälkeenkin. Lisäksi yhdistys voi nimittää kunniajäseniä. KuoLOa on myös mahdollista tukea taloudellisesti liittymällä kannatusjäseneksi.