Juhlat ja bileet

Juhlat ja bileet

KuoLO järjestää tasaisesti ympäri vuoden erilaisia vapaa-ajan tapahtumia vastapainoksi aikaa vievälle opiskelulle.  

Yksi jos toinen viisas medisiinari onkin todennut, että koko opiskeluajaksi riitti juhlimiselle tasan yksi ja sama syy: silloin aikanaan kun kovan työn palkintona koitti sisäänpääsy ja mahdollisuus opiskella omaa unelma-ammattia.  

Toinen, ei niin juhlava, mutta vähintäänkin yhtä pätevä motto on: tentit voi aina uusia, mutta hyviä bileitä ei! 

KuoLOn vuosijuhlat järjestetään aina syksyisin lääkärinvalan lausumispäivän iltana. Vuosijuhliin ovatkin ensisijaisesti tervetulleita valmistuvan vuosikurssin opiskelijat aveceineen ja heidän jälkeensä myös koko muu ainejärjestö. Kutsu ”vujuille” on tipahtanut sähköpostiin myös kaikille KuoLOn edustushenkilöille, yhteistyöainejärjestöille sekä Itä-Suomen yliopiston sekä Kuopion yliopistollisen sairaalan edustajille. Vuosijuhlat ovat akateeminen iltajuhla, jossa juhlaetikettiä noudattaen nautitaan kolmen ruokalajin illallinen, kuullaan juhlapuheita ja lauletaan yhteislauluja seremoniamestarin johdolla. Iltajuhlan jatkot järjestetään perinteisesti Tuonelassa ja vujuja seuraavana aamupäivänä suunnataan vielä yhteiselle brunssille. Vujuille pääsee osallistumaan myös ilmaiseksi talkootyöntekijänä. Vuosijuhlien järjestämisestä vastaa oma toimihenkilönsä, joka valitaan syksyisin KuoLOn sääntömääräisessä yleiskokouksessa. 

Kandijuhlat ovat vuosijuhlien kaltainen juhlapäivä, jolloin juhlistetaan ansaittua lääketieteen kandidaatin arvoa. Kandijuhlat järjestetään perinteisesti kolmannen opiskeluvuoden kevätlukukaudella (tyypiliisesti helmikuussa) ja juhlaa varten kerätään rahaa yhdessä koko kurssin voimin. Kandijuhliin kuuluu vuosijuhlien tavoin iltajuhla, jatkot ja brunssi. Päivällä on lisäksi cocktail-tilaisuus. Kandijuhlissa julkistetaan lisäksi vuosikurssin nimi, kurssilippu sekä kurssilaisten koostama kandileffa.  Jatkoilla on esiintymässä usein tunnettu artisti. Juhliin on kutsuttuna ainoastaan juhlistettava kandikurssi aveceineen sekä muita kutsuvieraita kuten kliinisiä opettajia ja lääketieteen laitoksen johtaja. Muilla kuololaisilla on mahdollista osallistua kandijuhlille talkootyöntekijöinä. 

Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, joka on edellä kuvattuja huomattavasti rennompi tapahtuma. Sitseillä on yleensä aina jokin teema, jonka mukaan voi halutessaan pukeutua (esim. Disney-sitsit). KuoLOn sitsit järjestää sitsikerhomme KuoSi. Sitseille voi osallistua joko vieraaksi tai ”työntekijäksi”. 

Lukuvuotta Kuopion lääkiksessä rytmittää lukuisat koko KuoLOn tapahtumat. Toogat on fuksien medisiinarikasteen yhteydessä järjestettävä koko KuoLOn toogajuhla. Toogien pukemisohjeisiin liittyy tarkat vuosikurssikohtaiset perinteet, jotka selviää omalta tuutorilta opintojen alettua! Toogia seuraa pian alkusyksystä Kostajaiset, jotka tarjoavat fukseille mahdollisuuden kostaa tuutoreilleen syksyn aikana mahdollisesti tehdyt jäynät. Marraskuun lopulla kokoonnutaan pikkumustissa ja tonttulakissa juhlimaan KuoLOn pikkujouluja. Joululoman jälkeen tammikuussa hypätään tilausbusseihin ja suunnataan yhteisvoimin Tahkolle laskettelureissulle kurssien liikuntavastaavien johdolla.  

Herkkuapprot ovat approt, jossa herkutellaan! Tässä tapahtumassa päästään vetämään vuoden pimeimpänä aikana jalkaan haalarit ja kierrellään appropassin mukaisia kahviloita Kuopion keskustassa. Jokaisesta kahvilasta keräät passiisi leiman ja tarpeeksi leimoja kerännyt voi saada hienon haalarimerkin! Tapahtuma on ollut viime vuosina hyvin suosittu, joten ole valmiusasemissa heti lipunmyynnin alkaessa… 

Poikkitieteelliset Hubailut on KuoLOn poikkitieteellinen bilekonsepti. Koska bileet kuuluvat perinteisesti sangen olennaisena osana opiskelijaelämään, järjestää poikkitieteelliset hubailut tunnelmaisia bileitä noin kerran kuussa vaihtuvin teemoin! Bilepäivät valitaan yleensä sopivasti tenttipäivien illaksi tai virallisten tapahtumien (speksi, sitsit yms)  jatkoiksi. 

Wappu kestää Kuopiossa noin viikon sisältäen joka päivä jotain tapahtumaa, joten tätä viikkoa et halua jättää välistä! Viikon aikana nautitaan muun muassa kuololaisten tekemistä elokuvista Ozgar-gaalassa, lauletaan kurkku käheäksi KuoLOn Wappusitseillä ja reivataan Wappu Hubailuissa. Viikon päättää KuoLOn vappuaaton juhlat kerhotalollamme Tuonelassa sekä seuraavan aamun vappupiknik.