Kerhot

Kerhot

KuoSi 

KuoSi eli Kuopion Lääketieteelliset Sitsaajat on KuoLO:n sitsikerho, jonka tavoitteena on edistää paikallista sitsikulttuuria niin oman ainejärjestömme kesken kuin poikkitieteellisestikin. KuoSi järjestää vuosittain useita sitsejä, joista tärkeimpänä lienevät perinteeksi muodostuneet jokasyksyiset fuksisitsit. Meille kuosilaisille on tärkeää, että mukaan pääsee matalalla kynnyksellä ja siksi KuoSiin voikin liittyä kuka tahansa sitsaamisesta innostunut kuololainen. KuoSiin liittyminen tapahtuu olemalla yhteydessä johonkin kuosilaiseen, jonka kautta pääsee liittymään KuoSin viralliseen WhatsApp-ryhmään. Siispä piditpä eniten jäähtyneestä ruoasta, huoneenlämpöisistä juomista tai ihan vaan laulamisesta olet lämpimästi tervetullut iloiseen joukkoomme laulutaidoista ja aiemmasta sitsikokemuksesta riippumatta.

Josefiina Wihonen, sitsikerhokuosi(ät)gmail.com 

HärSki 

HärSki on KuoLOn oma laskettelukerho, joka järjestää tapahtumia laidasta laitaan. Lääkisten yhteinen laskureissu perinteisesti Suomen ”Alpeille” on haluttua kamaa. Osallistumisinnokkuuden mukaan myös wakeboarding ja sisäsurffisettejä pyritään järjestämään. Miltä kuulostaisi Alpit tai Scandit, entäpä surffireissu Portugaliin?  

Tällä hetkellä HärSki:n hallitus koostuu kahdestatoista mäkikotkasta, joiden esittelyt löytyvät instagramin puolella (@harski_kuolo). Hallitus huolehtii siitä, että voit vain pakata skimpauskamat ja uikkarit (palju?) sekä juomat mukaan ja sen jälkeen nauttia matkasta. Härskiläisille on olemasta WhatsApp-ryhmä, jossa voi sopia matalalla kynnyksellä kimppakyytejä rinteisiin tai muuta mitä ikinä skimpailijat haluavat yhdessä tehdä! WhatsApp-ryhmään ovat kaikki tervetulleita! 

Laitahan HärSkin IG-tili seurantaan, niin pysyt perillä tulevista tapahtumista! Hallitus ottaa myös tapahtumaehdotuksia vastaan!

Maija Polvinen, maipo(ät)uef.fi

Luistelukerho 

KuoLOn Luistelukerhoon ovat tervetulleita kaikki kuololaiset luistelutaustasta tai -taustattomuudesta riippumatta! Mitään taitotasovaatimusta kerhoon ei siis ole. Tarkoituksena on tutustua luisteluun lajina ja ennen kaikkea pitää hauskaa! 

Kerhon kokoontumisissa on tarjolla luisteluopetusta halukkaille, mutta mukaan voi tulla luistelemaan myös muuten vaan. Luistelemme pääosin ulkojäillä Kuopion alueella. Mukaan tarvitset omat luistimet ja liikuntaan sopivat varusteet! 

Kerhon Instagram-tili: https://www.instagram.com/kuolonluistelukerho/  

Kerhon vastaavina toimivat Elina Oksanen (LT3), Roosa-Maria Kuosmanen (LT3), Louna Penttinen (LT3) ja Emma Niemi (LT3). 

Elina Oksanen, elinoksa(ät)uef.fi 

Laulukuolo 

Laulukuolo on lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoiden yhteinen kuoro. Harjoittelemme kerran viikossa ja ohjelmistoomme kuuluu kaikenlaista perinteisimmistä kuorolauluista, radiosoittomusiikkiin ja elokuvamusiikkiin. Laulukuolo keikkailee ohjelmistotilanteen mukaan.  

Nettisivut: https://laulu.kuolo.fi/ 

Instagram: https://instagram.com/laulukuolo?igshid=YmMyMTA2M2Y= 

Harri Marttinen, harrmart(ät)uef.fi  

Käsityökerho 

KuoLOn Käsityökerho KuKKo – Teetä ja sympatiaa  

KuoLOn Käsityökerhossa eli tutummin kässäkerhossa vietetään kiireetöntä ja rentoa aikaa käsitöiden parissa. Kässäkerhossa voit neuloa, virkata, ommella haalarimerkkejä, piirtää, …, you name it! Voit olla jo kokenut käsitöiden tekijä tai vasta-alkaja – erityistaitoja ei tarvita. Mukaan saa liittyä myös ilman käsityötä vaikkapa vaan höpöttelemään ja herkuttelemaan. Kerho sponssaa osan tarjoiluista, tarvitsemansa käsityötarvikkeet jokainen kustantaa itse. Kerho kokoontuu joka toinen viikko, useimmiten Studentian kappelin tiloissa. Kässäkerho on mahtava tilaisuus tutustua ihmisiin muilta vuosikursseilta. Lisätietoa löydät Instagramista @kuolonkassakerho. Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

Emma Järvi, emmajar(ät)student.uef.fi

Eisbären 

KuoLO Eisbären on meidän oma jääkiekkojoukkue/kerho. Meillä on kerran viikkoon jäät, jonne kaikki ovat tervetulleita olitpa sitten vasta-alkaja tai vanha liigajyyrä – pelaajia löytyy ennestään koko tältä väliltä.  

Vuoden ykköstapahtuma on kuitenkin kaksi kertaa lukuvuoden aikana järjestettävä Savilahden Derby kauppiksen joukkuetta vastaan. Tällöin KuoLO Eisbären ja HC Preemio panevat parasta pöytään ja kisaavat yliopiston mestaruudesta taatun monisatapäisen yleisön edessä. 

KuoLO Eisbären toivottaa lämpimästi kaikki uudet jäsenet mukaan jäille ja kannattajat yytsii pelejä. Nähdään hallilla! 

Valtteri Lotvonen, vallotvo(ät)uef.fi 

Juoksukerho  

Juoksukerho on helppo ja mukava tapa urheilla ulkoilmassa yhdessä muiden kuololaisten kanssa. Kerhon toiminta koostuu pääasiallisesti kerran viikossa pidettävästä yhteislenkistä, joka juostaan aina maanantai-iltaisin klo 18 alkaen. Lähtopaikkana on Canthian A-ulko-oven edusta. Yhteislenkin lisäksi kerhon WhatsApp-ryhmä toimii ilmoitusalustana, josta voi etsiä itselleen juoksuseuraa milloin vain. Kerhossa on monen kuntoisia juoksijoita ja siispä lenkit pyritään pitämään kaikille sopivan mittaisina ja tahti sellaisena, että kaikki pysyvät mukana. Lenkin päälle on tarjolla juotavaa ja pientä välipalaa. Ei muuta kuin rohkeasti mukaan! Etenkin Kuopioon muuttavat oppivat nopeasti tuntemaan lähiympäristöä, kun lenkkimme suuntautuvat monipuolisesti eri puolille kaupunkia. On siis vain hyviä syitä lähteä mukaan, tervetuloa! Juoksukerhon WhatsApp-ryhmään pääsee liittymällä ensin kerhon Facebook-ryhmään, jossa on linkki viestittelyryhmäämme. Mikäli et Facebookia käytä, ole yhteydessä juoksukerhon vetäjään Anttiin tai johonkuhun, joka juoksukerhon lenkeillä käy. 

Lassi Murojärvi, lassmuro(ät)uef.fi

Harri Marttinen, harrmart(ät)uef.fi

Palmaarifleksio

Palmaarifleksio on KuoLOn LGBTQ+ -kansalle suunnattu, sateenkaarevien medisiinareiden yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia edistävä kerho.

Pyrimme tarjoamaan jäsenistöllemme matalan kynnyksen verkostoitumismahdollisuuksia, parantamaan sateenkaarevien opiskelijoiden yhteenkuuluvuutta sekä edistämään tasa-arvoa kandiseurassa. Lukukausina järjestämme jäsenistömme toiveita kuunnellen erilaisia tapaamisia n. kerran kuussa ja kesäkautena jäsenistöämme jalkautuu eri kaupunkien Pride-tapahtumiin. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme toimintaa lisäksi paitsi muiden KuoLOn kerhojen kanssa, myös yli ainejärjestörajojen mm. muiden lääketieteellisten vastaavien kerhojen kanssa.

Palmaarifleksion toimintaan ovat tervetulleita kaikki seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat sekä heidän liittolaisensa. Kerho on ensisijaisesti suunnattu kuololaisille, mutta mukaan otetaan ilomielin edustajistoa myös muista ainejärjestöistä. Kerhoon liittyäksesi ota yhteys kerhon puheenjohtajaan, joka lisää sinut kerhon WhatsApp-ryhmään.

Emma Lindi, lindiemm(ät)uef.fi

KuPPa

KuoLOn PotkuPalloilijat eli KuPPa on ainejärjestömme virallinen jalkapallokerho. Kerho on perustettu alun perin jo 2013, mutta toiminta koki takavuosina pienen taantuman. Syksyllä 2023 kerho laitettiin uudestaan alulle isompana kuin koskaan.


Yksinkertaisuudessaan kerho järjestää jäsenilleen urheilutoimintaa jalkapallon muodossa. Kaikki ovat erittäin tervetulleita kerhon toimintaan mukaan taitotasosta huolimatta. Toiminta koostuu pelivuoroista, näytösotteluista, turnauksista sekä rennommista pelailuista.


Ilmoitukset pelivuoroista jne. tapahtuu KuPPan virallisessa WhatsApp-ryhmässä. Linkin ryhmään saa yhteystietojen kautta alta.


Ottakaahan haltuun myös KuPPan Instagram


Toimintaa viedään jatkuvasti eteenpäin ja yhteinen matka on vasta alkanut. Tervetuloa mukaan!

#ainaKuPPa #ikuisestiKuPPa

Konsta Mäkelä, puheenjohtaja, komakela(ät)student.uef.f
Risto Heino, varapuheenjohtaja, rheino(ät)student.uef.fi