Kysta

Kysta

Mikä on Kysta?  

Kysta on Kuopion lääketieteen opiskelijoiden virallinen lehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehdissä on laajasti erilaisia juttuaiheita, joista jokainen löytää varmasti itseään kiinnostavaa sisältöä. Yleensä kullakin numerolla on oma teemansa, minkä lisäksi lehdestä löytyy ajankohtaista tietoa ainejärjestöön ja hallituksen toimintaan liittyen. Jokaisessa lehdessä on myös jonkin erikoislääkärin haastattelu ja muuta kiinnostavaa sisältöä, joten lehti kannattaa aina käydä lukemassa sen ilmestyessä.  

Lähde mukaan Kystan toimitukseen!  

Kystan tekemiseen voi lähteä mukaan matalalla kynnyksellä. Olet sitten kiinnostunut tekstin tuottamisesta, kuvaamisesta tai kuvien käsittelemisestä, taitojasi tarvitaan. Kirjoittamisen osalta sisältöä voi tuottaa laajasti oman mielenkiinnon mukaan: haluatko haastatella erikoislääkäreitä, kirjoittaa omaperäisiä kolumneja tai tuottaa lehteen erilaisia testejä? Toimituksen kesken sovitaan tulevien lehtien teemoista ja juttuideoista, joten pääset myös itse ehdottamaan ja toteuttamaan juuri itsesi näköistä sisältöä! Haku pidetään tammikuun aikana.  

Lue aiempia lehtiä, lähetä palautetta ja ideoi uutta  

Täältä löytyy aiempia näköislehtiä luettavaksi digimuodossa. Samaisesta linkistä voi myös käydä jättämässä palautetta tai juttuideoita Kystan toimitukselle. Tulevien Kystien osalta lehden julkaisusta ilmoitetaan aina Yammerin ja KuoLOn Instagramin kautta. Vuonna 2023 Kysta julkaistaan helmikuussa, huhtikuussa, lokakuussa ja joulukuussa. Lehden saa luettua diginä tai voit hakea oman kappaleesi kotiin Mikrovitriiniltä tai Bunkkerilta.  

Kysyttävää?  

Jos sinulla on kysyttävää Kystaan tai toimitushakuun liittyen, ole vapaasti yhteydessä nykyiseen päätoimittajaan Janina Gunnariin. Hänet tavoittaa sähköpostitse jgunnar(ät)uef.fi tai vetämällä hihasta.