Joulukuu 2022 ja tammikuu 2023

Iloisilla tunnelmilla hallituksen pikkujouluissa joulukuussa 2022.

Hyvää alkanutta vuotta 2023 ja lämpimästi tervetuloa KuoLOn uusille nettisivuille! 

Olen neljännen vuoden opiskelija Katri Kokkonen ja toimin rakkaan kandiseuramme Kuopion lääketieteen opiskelijat ry:n eli tuttavallisemmin KuoLOn hallituksen puheenjohtajana. Sain kunnian kirjoittaa upouusien nettisivujemme ensimmäisen blogikirjoituksen ja kertoa hieman, mitä olemme KuoLOssa touhunneet joulun alla, ja mitä tulee olemaan luvassa heti alkuvuodesta. 

Järjestimme 15.10.2022 historiallisen suuret 1200 vieraan KuoLOn 50-vuotisjuhlat, jossa julkaisimme myös kandiseuramme 50-vuotishistoriikin. Historiikki palaa ajassa vuoteen 1972 ja sen kansien välistä pääsee seuraamaan seuramme värikästä matkaa vuoteen 2022 saakka. Juhlat olivat ikimuistoiset ja saimme kunniaksemme cocktail-tilaisuuteen vieraaksemme myös lääketieteen arkkiatrin Risto Pelkosen. Juhlien toteuttamisesta kiitos kuuluu vuosijuhlavastaavallemme ja hänen kokoamalleen tiimille ja työntekijöille, yhteistyökumppaneillemme ja tietysti koko juhlakansalle.  

Loppuvuodesta järjestimme myös syksyn yleiskokouksen, jossa muun muassa valitsimme KuoLOn hallituksen ja toimihenkilöt vuodelle 2023. Heihin pääset tutustumaan hallituksen omalla sivulla. Ennen lomaa ja viimeisiä tenttejä vietimme myös hallituksen pikkujouluja viimeisen kokouksen yhteydessä sekä perinteisiä fuksikurssien järjestämiä KuoLOn ja Dentinan pikkujouluja kerhotalollamme Tuonelassa. Tuttuun tapaan juhlissa esiintyi taas loistavia kuololaisten ja dentinalaisten kokoamia bändejä, paikalla hääri joulupukki muorinsa kanssa, saunottiin, paljuiltiin ja näissä tunnelmissa juhlat jatkuivatkin osalla ihan aamun tunneille asti. Erästä kollegaani lainatakseni: ”Oikein ja luonnollista.” 

Mutta mikäs sen parempaa kuin lomalle siirtyminen! Näin kliinisen vaiheen opiskelijana päädyin kuitenkin itse tekemään monien muiden tavoin töitä, tai oikeastaan puolipäiväisen amanuenssuurin, ”manun” eli harjoittelun KYSin ortopedialla. Manuillessa pääsin seuraamaan ja avustamaan päivittäin erilaisissa ortopedisissä leikkauksissa ja erityisesti tekonivelsalit tulivat kuukauden aikana tutuksi. Lopputuloksena lomailu jäi vähän vähemmälle, kartutin tietoa ortopediasta ja kokemusta leikkaussalissa toimimisesta sekä kasvatin yläraajojeni lihaksia levittimissä roikkuessani. Kuitenkin täysi lomailu rankan opiskelun lomassa on mielestäni enemmän kuin suositeltavaa. Myös itselleni mahtui onneksi joulukuuhun myös ajanviettoa vanhempieni luona koirien keskellä ja hyvän ruuan parissa.  

Kouluvuoteni alkaa minulla psykiatrian kurssilla, joka onkin taas loikka uuteen maailmaan syksyn kirurgian, ortopedian ja fysiatrian kurssien jälkeen. Tapahtumien osalta haalarikasteessa fuksit saavat kauan odottamansa Buranat, eli mustat opiskelijahaalarimme jalkaan haalarikasteessa vannoessaan haalarivalan. Osa meistä, kuten allekirjoittanut, suuntaa myös Lääkisten Superristeilylle kohti Tukholmaa. Tammikuun kruunaa kuitenkin loppupuolella vuosikurssien perinteisesti pystyyn pistämä KuoLOn Tahkon virkistysreissu. Myös uusi hallitus kokoontuu ensimmäisen kerran kokouksen ja viranvaihtokaronkan merkeissä, jolloin päästään tutustumaan uusiin tekijöihin ja palkitsemaan eläköityviä.  

Tämän luettuaan voi varmasti todeta, että tapahtumia ja touhua meillä täällä Kuopiossa opiskelijoillemme riittää niin paljon kuin sielu sietää. Monet niistä jouduinkin jättää tässä mainitsematta, jottei kirjoitukseni leviäisi aivan infernaalisiin mittoihin, ja toki myös nostaakseni esiin nämä minulle kohokohdiksi nousseet hetket.  

Toivotan kaikille lukijoille ihanaa ja rauhallista tulevaa vuotta! 

Katri Kokkonen 

Puheenjohtaja / Kuopion lääketieteen opiskelijat ry, KuoLO 

pj@kuolo.fi